Bloemennoord logo

Dagbesteding | procedure

- De plek waar verborgen talenten zichtbaar - 

Wil jij in de wereld van de bloemen en planten duiken? Bij BloemenNoord kopen we samen in, leer je omgaan met bloemen en leer je kijken naar bloemen. Hoe zet je bloemen in een vaas, hoe pak je een boeket in? We maken samen rommel en ruimen dit ook op. En waar doen we het voor? Samen maken we mensen blij met bloemen in allerlei geuren en kleuren!

1. Zorgzwaarte indicatie 

Om in aanmerking te komen voor dagbesteding of stage is een zorgzwaarte indicatie (zorgprofiel) nodig.

Dit wordt bepaald door het Centrum Indicatieinstelling Zorg.

Met een Persoons Gebonden Budget is er de mogelijkheid om met elkaar aan de slag te gaan.

 

2. Oriënteren 

Na een kennismakingsgesprek waarbij we kijken wat vanuit jullie de wensen en behoeften zijn, kan de volgende stap een meeloopmoment zijn.

Passen onze werkzaamheden bij jou, vind je het leuk, hoe vind je de sfeer, hebben we een klik en kunnen wij in de wensen en behoeften voorzien?

 

3. Samen aan de slag 

Zijn voorgaande punten goed doorlopen? Dan sluiten we een overeenkomst af en ben je welkom!

Vanaf dat moment krijg je de tijd om te wennen. Daar helpen we je bij. Gaandeweg leren we elkaar kennen, Na een periode van 2 maanden ontdekken we wat jij leuk vindt, wat je wilt leren, waar je goed in bent en waar je goed in kunt worden. Samen maken we een plan, leren we je dingen en leer jij anderen waar jij goed in bent.

 

" Met bloemen had ze in eerste instantie niet veel, onze dochter van 24. We waren op zoek naar een nieuwe uitdaging. Het klikt met collega’s. Van één op één begeleiding naar meer zelfstandig. Bloemen aansnijden, inpakken en gezelligheid in een team. Het maken van een boeket en bezorgen aan huis of bij de Spar als kroon op haar werk, zo komt ze in contact met klanten en met de maatschappij. Ze voelt zich gewaardeerd.

Haar wereld is een stuk groter geworden. " 

- Annemarij en Marc -